Час свободи наближається: на тлі подій в рф полк Кастуся Калиновського звернувся до громадян Білорусі (ВІДЕО)

Час свободи наближається: на тлі подій в рф полк Кастуся Калиновського звернувся до громадян Білорусі (ВІДЕО)

Полк Кастуся Калиновського, сформований у лютому 2022 року для захисту України, записав відеозвернення до білорусів на тлі останніх подій у рф.

Командир добровольчого полку закликав білорусів не брати участь у внутрішньому конфлікті, який зараз розгорається в росії.

"Сприятливі умови для знищення диктатури неухильно наближаються. Це початок кінця для тиранії. Я звертаюсь до усіх білоруських військовослужбовців: не беріть участь у внутрішньому конфлікті росії. Ця громадянська війна нас не стосується", - наголосив він.

За його словами, білорусам доведеться обирати між тим, щоб "виконати злочинний наказ або присягу, яку ви дали на вірність білоруському народу".

Полк Кастуся Калиновського закликав громадян Білорусі готуватися до поповнення рядів загонів самооборони.

"Ми маємо на території Білорусі залізний резерв, який включає чинних військовослужбовців, військовослужбовців запасу і простих громадян, які готові діяти і визволяти Білорусь від диктатури та окупації. Нам будуть потрібні люди для рішучих дій , готуйся до вступу до загонів самооборони. Військовослужбовці, резервісти, білоруси чекайте нашого сигналу. Час свободи наближається", - наголосив керівник добровольчого полку.

Нагадаємо, на тлі заколоту, влаштованого у рф ватажком "вагнерівців" Євгеном Пригожиним до білорусів звернулась також і опозиціонерка Світлана Тихановська. Вона закликала білоруська армія не зволікати та не проґавити шанс витіснити війська рф зі своєї території і закрити кордони з країною-агресором.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Іран, так само як і Казахстан, вважає заколот Пригожина у росії внутрішньою справою держави.

Головне