Час і росіянам відчути, що таке блекаут: жителів Курської області рф без світла залишила СБУ

Час і росіянам відчути, що таке блекаут: жителів Курської області рф без світла залишила СБУ

Причиною виникнення "блекауту" одразу в семи населених пунктах російської Курської області став влучний "прильот" ударного дрона Служби безпеки України по одній з підстанцій. Про це "Ми-Україна" дізналось від власного джерела у спецслужбі.

Нам підтвердили, що електропідстанцію у селі Снагость Кореневського району у вівторок, 26 вересня, вранці атакував саме дрон СБУ.

"Росіяни мають розуміти – якщо вони збираються і далі атакувати українські об’єкти енергетики, то будуть отримувати на це жорстку відповідь. Наші ресурси дозволяють це зробити", - зазначив наш співрозмовник у відомстві.

Він додав, що настав час і громадянам країни-агресорки відчути на собі, що значать "блекаути, графіки відключень і пошук генераторів".

Як відомо, 26 вересня вранці очільник Курської області Роман Старовойт у своєму Telegram-каналі поскаржився на атаку "українського дрона" на електричну підстанцію. Він заявив, що цей БпЛА нібито скинув вибухівку на енергооб'єкт, внаслідок чого без світла зостались жителі одразу сімох населених пунктів. Старовойт додав, що минулось без жертв і анонсував початок відновлювально-ремонтних робіт.

Як писав "Ми-Україна" раніше, гучно вранці 26 вересня було і в Таганрозі, що в Ростовській області росії. За даними міського голови Маріуполя Петра Андрющенка, в місті працювала протиповітряна оборона окупантів. У Міністерстві інформполітики та масових комунікацій Ростовської області сказали, що гучні звуки та сліди в небі над містом, які спостерігали мешканці Таганрогу, були результатом військових навчань.

Головне