Був жорстокий бій з великими втратами у окупантів: у ГУР розкрили подробиці висадки десанту у Криму

Був жорстокий бій з великими втратами у окупантів: у ГУР розкрили подробиці висадки десанту у Криму

Бійці  батальйонів "Стугна" та "Братство" у складі спецпідрозділу Головного управління розвідки Міноборони "Тимур" здійснили чергову висадку на території поки що окупованого росіянами українського Криму.

У ГУР показали кадри спецоперації та додали, що українські воїни завдали "вогневого ураження московським окупантам". 

На оприлюдненому відомством відео можна роздивися водні скутери, які наближаються до узбережжя. Далі українські воїни, стоячи у воді із прапором, говорять, “Крим буде українським чи безлюдним".

Російське ФСБ факт чергової висадки українських захисників в Криму підтвердило. Проте у відомстві традиційно заявили про нібито "запобігання проникнення ДРГ" та жертви серед української групи.

Представник ГУР МО Андрій Юсов визнав, що втрати серед наших спецпризначенців є, але вони не співмірні з російськими.

"Це була операція диверсійно-розвідувального характеру. Вона передбачає певні заходи на території й повернення групи назад. Наші групи вже повернулися", - розповів він у коментарі РБК-Україна.

Нагадаємо, до цього українські спецпризначенці висаджувалися на мисі Тарханкут на заході Криму у День Незалежності України - 24 серпня. Спецоперацію назвали "Пробудження сили". В інтерв'ю французькому виданню Le Monde один з підполковників ГУР МО розповів, що наші бійці знищили декілька російський транспортних засобів та будівлю,якою окупанти користувались. Також він пояснив, яке значення мав піднятий на окупованому півострові стяг України. 

“На прапорі був надрукований герб воєнної розвідки України. Його нам довірив Кирило Буданов, коли віддав наказ привітати наших співгромадян у Криму 24 серпня”, — розповів підполковник.

Окремо він зазначив, що та висадка мала дати росіянам зрозуміти, що “ми можемо з’являтися де завгодно і коли завгодно”.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Міжнародний валютний фонд відновив роботу постійного представництва в Україні, який не працював з початку повномасштабного вторгнення росії.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.