Будуть використовувати цивільних як щит: окупанти риють у Криму окопи поблизу населених пунктів

Будуть використовувати цивільних як щит: окупанти риють у Криму окопи поблизу населених пунктів

Росіяни в окупованому Криму продовжують готуватися до приходу ЗСУ. Зокрема, окупанти і далі риють окопи на півострові. Про це повідомляють "Схеми".

Нові фортифікації росіян були помічені поблизу адміністративного кордону з Україною і аж до Джанкоя. На думку військових експертів, це свідчить про підготовку окупантів до оборони під час операції Сил оборони України зі звільнення Криму.

За попередніми даними, нові окопи з'явилися після відходу росіян з Херсону. Як видно на знімках з північної частини півострова, росіяни часто риють окопи біля населених пунктів або і взагалі у них. Однак окупанти так роблять уже не вперше.

"Росіяни ніколи не ставились до людського життя як до цінності, тим більше до життів кримчан, яких вони завжди тримали як заручників. Тому - так, ці люди у небезпеці, населення цих сіл - у небезпеці", - заявив журналіст-розслідувач з Криму Євген Лешан.

При цьому він наголосив, що як тільки в регіоні почнуться бойові дії, росіяни використають цивільних як щит.

Як повідомляли "Ми-Україна", окупаційна влада Криму посилила заходи безпеки на півострові. Зокрема, окупанти почали активніше шукати на півострові українське підпілля, а також посилили безпекові заходи на пунктах в’їзду на незаконно побудований Керченський міст.

Головне