Буде одним із найжорсткіших в історії: в Англії старші лікарі починають страйк

Буде одним із найжорсткіших в історії: в Англії старші лікарі починають страйк

В Англії у четвер, 20 липня, старші лікарі починають великий страйк, який триватиме до суботи, 22 липня. Він має бути одним із найжорсткіших в історії Національної служби охорони здоров'я (NHS).

Про це повідомив телеканал Sky News. Як зазначається, пацієнтів NHS попередили про серйозні перебої.

Напередодні також відбувся страйк молодших лікарів. Він тривав протягом п'яти днів з минулого четверга, 13 липня, по вівторок, 18 липня.

Медичний директор NHS попередив, що останній страйк буде одним з найжорсткіших в історії служби. Причина полягає в тому, що "планова допомога практично зупиниться".

Британська медична асоціація також заявила, що консультанти надаватимуть лише невідкладну допомогу. Водночас лікарі загальної практики та аптеки працюватимуть у звичайному режимі.

Старші лікарі також оголосили про страйк після того, як відкинули запропоноване урядом підвищення заробітної плати на 6%. Вони назвали його "образливим" і "жорстоким скороченням реальної заробітної плати".

Нагадаємо, в Італії у суботу, 15 липня, проходить страйк працівників авіаційної галузі. У країні скасовано близько тисячі авіарейсів. Відомо, що протести завадили здійсненню близько 1000 рейсів, як внутрішніх, так і міжнародних, що загалом торкнулося 250-270 тис. пасажирів. Авіакомпанії змушені були перенести чи скасувати свої рейси з подальшою компенсацією своїм клієнтам.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, актори Голлівуду приєднались до страйку сценаристів кіно та телебачення, який триває у США з травня. Їхня профспілкова організація SAG-AFTRA заявила про провал перемовин з кіностудіями. Відомо, що переговорний процес стосувався підвищення оплати праці та запровадження обмежень у застосуванні технологій штучного інтелекту під час створення кінокартин.

Головне