Буданов відкинув "замороження" війни в Україні

Буданов відкинув

Україна, яка у лютому 2022 року стала жертвою повномасштабного нападу російської федерації, ніколи не підтримає "замороження" війни, бо це б означало визнання окупації своїх територій.

Так висловився начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов у інтерв'ю CBC News.

За його словами, росія бажала б заморозити конфлікт у теперішньому стані, щоб Україна визнала захоплені нею території. Але такого ніколи не станеться, зауважив Буданов.

Він підкреслив, що безпілотні літальні апарати, хоч і ефективні у війні, "ніколи не замінять сухопутні війська". Вони є лише "способом підтримки", додав Буданов.

За словами начальника ГУР, хоча дрони можуть завдати шкоди ворогу, але поки що, поки "військові не поставлять прапор, ситуація залишиться без змін, як у Середньовіччі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небезпека з півночі: чим загрожує Україні та світу участь Білорусі у війні

У той же час, Буданов підтвердив, що Росія здобула конфіденційну інформацію про плани України стосовно контратаки.

"Я не скажу більше за президента. Ми отримали, скажімо, інформацію, докази, що плани стали відомими Росії. Це серйозна проблема, і ми вживаємо певних дій", - додав очільник ГУР.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, під час виконання бойового завдання в зіткненні з російськими окупантами загинули бійці 73-го морського центру спеціальних операцій ЗСУ.

Головне