Буданов: Росія не має потенціалу для наступу, але здатна проводити оборону і це може стати проблемою

Буданов: Росія не має потенціалу для наступу, але здатна проводити оборону і це може стати проблемою

Російські окупаційні війська вже не мають можливостей для масштабного наступу, однак вони і досі можуть проводити серйозні оборонні операції. Про це заявив начальник головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов.

"Станом на зараз Росія не має ані військового, ані економічного, ані політичного потенціалу для здійснення спроби масштабного наступу будь-де в Україні", - зазначив Буданов.

При цьому він наголосив, що оскільки росіяни можуть проводити серйозні оборонні операції, це може стати проблемою для Сил оборони України. 

Також Буданов вважає, що росія намагається зібрати достатньо ракет, щоб зірвати контрнаступ Збройних Сил України. Однак, за словами керівника ГУР МО, росіяни "звели свої ракетні запаси майже нанівець".

Як повідомляли "Ми-Україна", росіяни можуть готувати провокації до 9 травня, попередила керівниця прес-центру Сил оборони та охорони оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк. Про це, за її словами, свідчить те, що окупанти збільшили кількість ракетоносіїв у Чорному морі.

Головне