Буданов по рації взяв у полон 19 окупантів: спецпризначенець "Лютий" розповів як

Буданов по рації взяв у полон 19 окупантів: спецпризначенець

Очільник військової розвідки МО Кирило Буданов в ході здійснення однієї зі спецоперацій по рації переконав майже два десятки російських військових добровільно скласти зброю та здатися в полон. Про це розповів командир групи ПЗРК спецпідрозділу "Артан" Олександр "Лютий" в інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

Він зазначив, що Буданов бере участь у деяких операціях спецслужбовців.

"Під час одного з завдань штурмова група противника намагалася без вогневого ураження просто покинути зону дії, бо зрозуміла, що чинити опір вже не здатна. Тоді якраз з нами був присутній Кирило Олексійович", - зазначив військовий.

"Лютий" додав, що Буданов в особистій розмові лише одними переговорами по рації змусив росіян погодитися здатися у полон.

"Це неймовірна сила духу. Усі тоді відчули такий моральний підйом, коли почули голос нашого начальника. Адже більшість тоді не здогадувалися, що разом з нами, у нашому секторі, перебуває начальник ГУР", - додав боєць.

Нагадаємо, на початку поточного місяця Слідчий комітет рф висунув заочні звинувачення "у здійсненні терористичних актів" на території рф чотирьом представникам українського вищого військового керівництва. До їх числа увійшов і Кирило Буданов.  У ГУР МО заявили, що це для керівника української військової розвідки звинувачення росіянами у "тероризмі" є визнанням його високої професійності

Як писав "Ми-Україна" раніше, на тлі конфліктів у Ізраїлі, Нагірному Карабаху та Україні Буданов вважає, що світ дуже швидко наближається до глобальної війни.

Головне