Буданов назвав єдину перевагу, яку росія все ще зберігає перед Україною

Буданов назвав єдину перевагу, яку росія все ще зберігає перед Україною

Чисельність особового складу залишилась єдиною очевидною перевагою росії перед Україною. Про це в інтерв'ю The Economist розповів голова української військової розвідки Кирило Буданов.

"Людські ресурси у росії, умовно кажучи, безмежні. Якість низька, але кількість достатня", - пояснив він.

Що стосується наявності ресурсів ситуація тут протилежна - вони виснажуються. За оцінкою Буданова, потік зброї вичерпаються у 2023 році або раніше. Про проблеми з озброєнням і боєприпасами свідчать зокрема нещодавні перемовини з лідером КНДР Кім Чен Ином.

"Якщо все добре і в росії достатньо ресурсів, навіщо їх шукають у всьому світі? Відповідь очевидна. Більше нічого витягувати", - наголосив він.

Як відомо, 13 вересня Кім Чен Ин прибув до росії та зустрівся з президентом рф Володимиром Путіним. Північнокорейський лідер приїхав на своєму бронепоїзді на російський космодром “Східний”. Там, власне, і розпочався саміт диктаторів.

ЗМІ переконані, що головною темою переговорів політиків, ймовірна, стало постачання постачання боєприпасів із Північної Кореї для російської армії.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на думку політолога Володимира Фесенка, північнокорейська сторона мала власний інтерес у цій зустрічі. Він наголосив, що КНДР нині вкотре переживає дуже великі труднощі, країна опинились на межі голоду. Є суттєві проблеми з нестачею продовольства для населення, тому місцевій владі треба його знайти. Одним з ймовірних шляхів вирішення ситуації є росія. Не виключено, що в обмін на боєприпаси радянського зразка Кім Чен Ин може зажадати від Путіна сучасної зброї або розвідданих, додав він.

Головне