Буданов брав участь у звільненні Вовчанського агрегатного заводу, - ГУР

Буданов брав участь у звільненні Вовчанського агрегатного заводу, - ГУР

Очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов особисто долучився до операції зі звільнення Вовчанського агрегатного заводу.

Про це розповів командир підрозділу "Стугна" спецпідрозділу Тимура ГУР МОУ з позивним "Лінукс" в  ефірі телемарафону, передає ГУР.

Він зазначив, що одним із ключових моментів операції було непомітне зосередження українських сил і ресурсів у районі бойових дій.

"Це якраз класика операцій для спецпідрозділів. Це складна кількаетапна операція, до виконання якої були залучені великі сили: і безпілотних систем, і артилерії, і особового складу, який має досвід зачистки подібних будівель. Тож це було завдання для нас, і ми його виконали повністю", - підкреслив розвідник.

Також Лінукс розповів про важливість скоординованих дій між різними групами, такими як "Стугна", "Парагон", "Юнгер", РДК, БДК і "Терор", які були задіяні у штурмі.

За його словами, кожна група мала свою специфічну роль, тому вдалося зберегти чітку координацію між ними, що завжди має вирішальне значення в таких місіях.

Лінукс також поділився деталями участі генерал-лейтенанта Кирила Буданова в операції. Він розповів, що начальник ГУР був присутній на важливому етапі звільнення заводу, особисто керував операцією і залишався з підрозділом кілька днів. Його присутність стала значущою підтримкою для бійців і мотивувала їх до виконання завдання.

Як писав "Ми-Україна" раніше, депутатка Хмельницької міськради затримана за незаконне збагачення на понад 1,5 млн доларів.

Головне