Британська розвідка: У російських школах посилили пропаганду для підготовки дітей до війни

Британська розвідка: У російських школах посилили пропаганду для підготовки дітей до війни

Британська розвідка розповіла, що з цього року у російських школах знову посилили пропаганду для підготовки дітей до війни.

Про це повідомила розвідка Міністерства оборони Великої Британії у щоденному звіті на сторінці в Twitter. Як зазначається, 1 вересня президент рф Володимир Путін особисто провів відкритий урок із 30 школярами.

Теми оновленого іспиту з національної історії в росії тепер включають окупацію Криму та війну проти України.

Парламент росії затвердив навчальну програму в 2022 році. Предмет "Основи безпеки життєдіяльності" орієнтований на старших школярів і включає модуль базової військової підготовки. Він також включатиме поводження з автоматами Калашнікова, використання ручних гранат, операції з безпілотними літальними апаратами (БПЛА) та надання першої допомоги на полі бою.

Крім того, школярів можуть відвідати ветерани війни з Україною.

Як зазначає британська розвідка, нова навчальна програма має три цілі: ознайомити школярів з обґрунтуванням Кремлем необхідності так званої "спеціальної військової операції", прищепити школярам бойовий настрій та скоротити терміни підготовки до подальшої мобілізації.

"Впровадження операцій з БпЛА вказує на їхнє зростаюче значення на полі бою та на уроки, які витягли з цих систем безпосередньо з конфлікту в Україні", - йдеться в повідомленні розвідників.

Нагадаємо, Єврокомісія оприлюднила дослідження про те, що платформа Х (колишній Twitter) Ілона Маска сприяла поширенню російської пропаганди про війну росії проти України. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, прокурори Офісу Генпрокурора скерували до суду обвинувальний акт щодо директора російського пропагандистського телеканалу “Russia Today” Антона Красовського. Він публічно закликав убивати українських дітей. Зловмисникові інкримінують публічні заклики до геноциду (ч. 2 ст. 442 КК України).

Розслідування встановило, що Красовський в одному з ефірів своєї авторської програми публічно закликав топити і спалювати українських дітей. 

Головне