Британська розвідка: росія вперше кинула в бій резервну армію

Британська розвідка: росія вперше кинула в бій резервну армію

Британська розвідка повідомила, що росія вперше кинула в бій проти України резервну армію. Це було зафіксовано в середині вересня.

Про це Міністерство оборони Великої Британії повідомило на сторінці у Twitter. Як зазначають розвідники у щоденному огляді, у бої були кинуті частини нової 25-ї загальновійськової армії.

При цьому переміщення російських підрозділів почалось ще наприкінці літа.

Підрозділи двох маневрених компонентів армії рф беруть участь у боях на ділянці фронту на захід від Сєвєродонецька та Кремінної. Наразі вони перебувають на кордоні між Донецькою та Луганською областями. Йдеться, зокрема, про 67-у мотострілецьку дивізію та 164-у окрему мотострілецьку бригади.

З початку повномасштабного вторгнення росію в Україну країна-агресорка іноді зберігала незадіяне угруповання. Воно б за необхідності могло скласти основу для нового великого наступального удару.

Водночас розвідка Британії переконана, що у найближчі тижні нового наступу російської армії в Україні очікувати не слід. 25-та армія використовується наразі тільки для посилення лінії фронту.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що Україна буде відповідати, якщо росія знову битиме по енергетичній інфраструктурі.

Головне