Британський легкоатлет несподівано помер у 28-річному віці

Британський легкоатлет несподівано помер у 28-річному віці

Бігун на середні дистанції Роббі Фіцгіббон, який представляв Велику Британію на чемпіонаті Європи, помер у віці 28 років.

Про це повідомляє Sky Sports.

“З глибоким сумом ми повідомляємо про смерть одного з наших найулюбленіших спортсменів, Роббі Фіцгіббона”, - йдеться в офіційній заяві його клубу “Брайтон Фенікс”. 

Роббі Фіцгіббон почав займатися легкою атлетикою у “Брайтон Фенікс” у віці 12 років і продовжив кар’єру, досягнувши значних успіхів, зокрема, виступивши на чемпіонаті Європи, де вийшов у фінал, а також взявши участь у кількох “Діамантових лігах”.

“Друг багатьох і джерело натхнення для всіх, хто мав привілей знати його, Роббі був справжнім уособленням всіх тих цінностей, які ми підтримуємо у нашому клубі”, - додали у клубі.

Перед смертю спортсмен готувався пробігти Брайтонський марафон у 2025 році, щоб зібрати гроші для благодійної організації Mind.

На сторінці збору коштів для заходу бігун сказав, що у нього діагностували психоз у 2022 році, і описав свій стан як “справді складний”.

Причини смерті Фіцгіббона наразі не називаються.

Нагадаємо, Андрес Ін'єста, колишній півзахисник "Барселони" та збірної Іспанії, заявив про завершення футбольної кар'єри.

Як писав “Ми-Україна” раніше, збірна України здобула свою першу перемогу в циклі Ліги націй, мінімально обігравши Грузію з рахунком 1:0 завдяки голу Михайла Мудрика на 35-й хвилині матчу.

Головне