Британський король Чарльз ІІІ опинився в лікарні: що сталось

Британський король Чарльз ІІІ опинився в лікарні: що сталось

Короля Великої Британії Карла III було ушпиталено до однієї з приватних лікарень британської столиці у п'ятницю, 26 січня. Букінгемський палац поспішив заспокоїти, що монарх перебуває на плановому лікуванні. 

Як пише CBS News, король лікуватиме збільшену простату. Як довго Чарльз ІІІ перебуватиме у медичному закладі у пресслужба монарха не повідомили, проте зазначили, що низка його публічних виступів буде відтермінована "на короткий період відновлення".

До словами, монарх нині перебуває у тій самій клініці, в якій його невістка Кетрін Міддлтон, принцеса Уельська, минулого тижня перенесла операцію на черевній порожнині. 

Статистичні дані британської Нацслужби охорони здоров'я свідчать, що більше одного з трьох чоловіків в країні протягом життя стикаються з проблемами збільшення простати. Зазвичай це явище пов'язане зі старінням.

"Невідомо, чому простата збільшується з віком, але це не спричинено раком і не збільшує ризик розвитку раку простати", - йдеться у повідомленні на сайті Служби. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, 6 травня 2023 року у Вестмінстерському абатстві відбулась коронація Чарльза III. Востаннє британського монарха коронували 70 років тому. Він успадкував титул своєї матері – королеви Єлизавети II, яка померла у 2022 році у вересні у віці 96 років. На момент коронації Чарльзу виповнилось 74 роки. Тобто він найстарший монарх, який коли-небудь коронувався на британському престолі.

З початку повномасштабної агресії король зустрічався із українськими біженцями в Ірландії, був на тренуваннях українських військових на базі у Вілтширі, у листопаді 2022 року зустрічався із першою леді Оленою Зеленською, а на початку лютого 2023 року приймав у Букінгемському палаці Володимира Зеленського
 
 
 

 

Головне