Британські міста охопили протести: уряд збільшує місткість в'язниць на тлі антимігрантських заворушень

Британські міста охопили протести: уряд збільшує місткість в'язниць на тлі антимігрантських заворушень

У Великій Британії спалахнула хвиля насильницьких антимігрантських протестів, що змусило уряд вжити надзвичайних заходів. Міністерство юстиції оголосило про виділення додаткових 600 місць у в'язницях для затримання учасників заворушень, пише Reuters.

Каталізатором подій стало вбивство трьох дівчат у Саутпорті, після якого в соціальних мережах поширилася неправдива інформація про те, що злочинець був мігрантом-ісламістом. Це спровокувало масові акції низці міст країни.

Міністр юстиції Шабана Махмуд попередила потенційних учасників заворушень про невідворотність покарання. На даний момент заарештовано близько 400 осіб. Прем'єр-міністр Кейр Стармер пообіцяв жорстку відповідь на напади на мечеті, готелі з мігрантами та поліцію. Він присягнув, що учасники заворушень "відчують всю силу закону", заявивши, що ті, хто бере участь у "вкрай правому бандитизмі", пошкодують про свої дії, пише Sky News.
 
Протести охопили різні частини країни, включаючи Ліверпуль, Плімут та Белфаст. У деяких містах відбулися зіткнення між протестувальниками та поліцією, а також між різними етнічними групами.

Ситуація викликала занепокоєння міжнародної спільноти. Індія, Австралія, Нігерія та інші країни попередили своїх громадян про необхідність бути обережними під час відвідування Великобританії.

Уряд наголошує, що нинішні заворушення не є адекватною реакцією на міграційні проблеми, а являють собою насильство, спровоковане ультраправими агітаторами за підтримки футбольних хуліганів та молоді.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Державна служба безпеки Нігерії повідомила про затримання групи кравців та їхніх "спонсорів" за виготовлення російських прапорів, які використовувалися під час антиурядових протестів у північних штатах країни

Головне