Британські лікарні вимушені скасовувати онкологічні операції через російську кібератаку 

Британські лікарні вимушені скасовувати онкологічні операції через російську кібератаку 

Напад російських хакерів спричинив серйозні проблеми в роботі лондонських лікарень. Через кібератаку деякі онкологічні операції та трансплантації довелося відкласти, пише The Guardian.

Як відомо, цього понеділка російська хакерська група, ймовірно Qilin, здійснила атаку за допомогою програми-вимагача на компанію Synnovis, яка постачає аналізи крові в медзаклад на південному сході Лондона, включаючи лікарні Святого Томаса та Королівського коледжу. Через цю кібернапад вони не змогли забезпечити переливання крові пацієнтам, які цього потребували. Тому вони були змушені відкласти онкологічні операції та трансплантації, які мали проводити упродовж поточного тижня.

Один з високопосадовців Національної служби охорони здоров'я Англії (NHS) назвав цю атаку "найгіршим кошмаром для всіх". Вона продовжує завдавати серйозної шкоди шести фондам NHS та десяткам клінік на південному сході Лондона, що обслуговують близько 2 млн людей.

У NHS відмовилися озвучити точну кількість відкладених операцій. У заяві Нацслужби лише зазначається, що відкладено "деякі нетермінові операції та процедури, включаючи трансплантацію".

Ця кібератака стала однією з найбільших, що вразили NHS, і продовжує серйозно порушувати роботу системи охорони здоров'я в Лондоні. Поки не повідомляється, коли лікарні зможуть повністю відновити роботу та перейти в роботу в штатному режимі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські хакери атакували сайт іспанської компанії Santa Barbara Systems, яка ремонтує танки Leopard для України.

Головне