Британська розвідка: Російські війська просунулися у Харківській області

Британська розвідка: Російські війська просунулися у Харківській області

Попри основний напрямок наступу російських військ у Донецькій області, їхні сили продовжують діяти і в Харківському регіоні.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії на платформі X (колишній Twitter).

Британська розвідка повідомляє, що російські війська просунулися на захід від села Піщане, розташованого на північному сході Харківської області. На цей момент російські сили займають позиції на невеликому плацдармі, за 3,5 км від річки Оскіл.

“Є ймовірність, що російські підрозділи мають на меті вийти до східного берега річки Оскіл, щоб використовувати її як природний захисний рубіж і створити умови для подальших військових операцій”, – йдеться у дописі.

На Сході України основні бойові дії залишаються зосередженими навколо Покровська у Донецькій області. Російські війська, ймовірно, захопили місто Гродівка та селище Українці, розташовані відповідно на схід і південь від Покровська. Військові рф продовжують утримувати позиції на відстані близько 8 км від міста.

За даними звіту, українські підкріплення та міська оборона уповільнюють просування російських військ на цьому напрямку.

Нагадаємо, на Харківщині російські окупанти намагаються посилити свої позиції, залучаючи навіть непідготовлені підрозділи та солдатів строкової служби.



Як писали "Ми-Україна" раніше, десантно-штурмові війська України повідомили про успішну операцію з прориву ще одної ділянки російського кордону в Курській області.

Головне