Британія виділить 155 мільйонів доларів на морську коаліцію для України

Британія виділить 155 мільйонів доларів на морську коаліцію для України

Британський уряд оголосив про виділення додаткових 120 мільйонів фунтів (155 мільйонів доларів) для підтримки морської коаліції України. Про це повідомили на сайті британського уряду.

Рішення ухвалене у відповідь на посилення російських атак на портову інфраструктуру - за останні три місяці зафіксовано близько 60 ударів по портах, цивільних суднах та зерносховищах, внаслідок яких постраждали 79 людей.

Лондон також шукає партнерів для співфінансування поставок сотень морських безпілотників та радарів спостереження для захисту українського зернового коридору. Зокрема, спільно з Норвегією планується залучити близько $130 мільйонів додаткового фінансування.

У рамках вже наданої допомоги морської коаліції Україна отримала десятки амфібій та рейдових катерів, сотні протикорабельних ракет та сотні тисяч патронів.

Через зростання ризиків російських атак суттєво збільшилися страхові витрати для суден, що працюють в українських портах.

Нагадаємо, очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський заявив про можливість вислання російського посла у відповідь на гібридні атаки з боку рф. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, в акваторії Чорного моря перебуває лише один російський військовий корабель, який не є носієм крилатих ракет, повідомляють Військово-Морські сили ЗСУ. В Азовському морі ворожі кораблі відсутні.

Головне