Британія не допомагатиме Україні вражати цілі на території рф

Британія не допомагатиме Україні вражати цілі на території рф

Велика Британія не допомагатиме Україні вражати цілі на території росії, хоча може дозволити використання наданої зброї для таких атак.

Про це повідомив міністр оборони Великої Британії Джон Хілі в інтерв'ю для The Guardian.

Хілі зазначив, що Британія може розглянути прохання президента України Володимира Зеленського щодо використання ракет британського виробництва для ударів по російській території, проте підкреслив, що безпосередньої участі в таких атаках Британія не братиме.

"Ми надаємо Україні зброю для захисту їхньої суверенної країни. І це не заважає їм вражати цілі в Росії, але це мають робити українці. Це має бути зроблено в рамках параметрів і в межах міжнародного гуманітарного права", - сказав міністр.

Заява Хілі прозвучала незадовго до виступу Зеленського на позачерговому засіданні британського кабінету міністрів. Президент України став першим іноземним гостем на Даунінг-стріт з моменту обрання Кіра Стармера новим прем'єр-міністром.

Очікується, що Зеленський на засіданні уряду закличе Британію дозволити використання ракет Storm Shadow для атак на Росію, а також звернеться з проханням допомогти зміцнити оборонно-промислову базу Європи.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, в Україні викрили масштабну схему розтрати понад 100 млн грн держкоштів на закупівлях для ЗСУ.

Головне