Британія надасть Україні позику на 2,73 млрд доларів для закупівлі озброєння

Британія надасть Україні позику на 2,73 млрд доларів для закупівлі озброєння

Велика Британія виділить Україні кредит у розмірі 2,26 мільярда фунтів стерлінгів для закупівлі критично важливого військового обладнання. Про це повідомляє офіційний сайт британського уряду.

Фінансування є частиною масштабної програми підтримки України країнами G7 загальним обсягом 50 мільярдів доларів. За словами міністерки фінансів Рейчел Рівз, кошти будуть спрямовані на придбання систем протиповітряної оборони, артилерійських систем та іншої військової техніки.

"Наша підтримка України в їхній боротьбі за свободу від агресії Путіна є непохитною і триватиме стільки, скільки буде потрібно", - сказала міністерка фінансів Британії Рейчел Рівз.

Важливо, що погашення позики планується здійснити за рахунок прибутків від заморожених російських активів. "Наша підтримка України в їхній боротьбі за свободу від агресії Путіна є непохитною і триватиме стільки, скільки буде потрібно", - наголосила Рівз.

Нагадаємо, у тимчасово окупованій Макіївці ситуація з наданням медичних послуг цивільному населенню погіршується. Люди не можуть отримати необхідну допомогу.

Як писали "Ми-Україна" раніше, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга повідомив, що мав зустріч з Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, під час якої обговорили підтримку суверенітету України та розвиток співпраці в оборонній сфері.

Головне