Британія надасть Україні 650 ракет для ППО вартістю понад 207 млн доларів

Британія надасть Україні 650 ракет для ППО вартістю понад 207 млн доларів

Велика Британія передасть Україні 650 легких багатоцільових ракет (LMM) за контрактом на 207 мільйонів доларів для посилення протиповітряної оборони України. Про це повідомляє міністерство оборони Британії.

Великобританія анонсувала новий пакет військової допомоги Україні на суму 162 мільйони фунтів стерлінгів (що еквівалентно понад 207 мільйонам доларів за курсом Мінфіну). Ця ініціатива є частиною зобов'язань нещодавно сформованого уряду щодо підтримки України.

На майбутньому засіданні Української оборонної контактної групи (UDCG), яке відбудеться на американській авіабазі Рамштайн, міністр оборони Джон Хілі презентує деталі цього пакету допомоги, зосередженого на посиленні протиповітряної оборони. Він підкреслить незмінну підтримку України з боку Великобританії та закликатиме союзників продовжувати надавати критично важливу допомогу.

До кінця поточного року заплановано доставити перший контингент ракет LMM. Ці багатофункціональні ракети, виробництва компанії Thales на заводі в Белфасті, відрізняються своєю універсальністю — їх можна застосовувати з різноманітних платформ на суші, морі та в повітрі.

Ракета оснащена напівактивним координатором цілі, яка наводиться по лазерному променю. Такий тип наведення дозволяє уражати повітряні цілі, наземні, а також морські на дальностях від 5 до 9 кілометрів.

Характеристики ракети Marlet:

  • ракета має вагу 13 кілограми із бойовою частиною 3 кілограми;
  • довжина – 1,3 метра;
  • діаметр – 76 міліметра;
  • швидкість ракети – 1,5 Маха;
  • дальність дії – 8 кілометрів.

Нагадаємо, Канада планує передати Україні сучасну систему ППО середнього радіуса дії NASAMS, це відбудеться на початку наступного року. Про це повідомив міністр оборони Канади Білл Блер.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський і канцлер Німеччини Олаф Шольц зустрінуться в п'ятницю, повідомив прес-секретар уряду Німеччини. Про це заявив представник уряду Німеччини в коментарі Tagesschau.

 

Головне