Британія має готувати громадян до можливого призову в армію, - глава Генштабу Сандерс

Британія має готувати громадян до можливого призову в армію, - глава Генштабу Сандерс

Британський генерал, начальник Генерального штабу Патрік Сандерс заявив, що Велика Британія має готувати громадян до можливого призову в армію.

Про це він заявив під час своєї промови на Міжнародній виставці бронетехніки в Лондоні, інформує ВВС. За його словами, Британія має підвищити військову готовність до можливості сухопутної війни з російською федерацією.

Він також наголосив, що скорочення армії Великої Британії, які відбулись нещодавно, показують, що країна досі недостатньо серйозно сприймає загрозу з боку росії та інших країн. Зокрема, у 2021 році Британія скоротила армію до 72,5 тис. військових при тому, що ще у 2010 році мала 100 тис. солдатів.

"Україна жорстоко демонструє, що регулярні армії починають війни. Громадянські армії в них перемагають", - заявив генерал Сандерс.

Водночас, як зазначив очільник Генштабу, Сполучене Королівство не може покладатися лише на свою повітряну та морську силу. Країні необхідно змінювати тенденцію до скорочення чисельності постійної армії. При цьому навіть ухвалення такого рішення може бути недостатнім.

"Протягом наступних трьох років треба говорити про 120-тисячну британську армію, що складається з нашого резерву та стратегічного резерву. Але цього недостатньо. Ми не будемо застраховані, і, як довоєнне покоління, ми повинні так само підготуватися - і це завдання всієї нації", - підкреслив Патрік Сандерс.

Начальник британського Генштабу не закликав до початку обов'язкового призову, але зазначив, що потрібні "підготовчі кроки".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Європа повинна "зробити крок вперед" і надати більше фінансування Україні на тлі повномасштабного вторгнення росії, заявив глава Міністерства оборони Великої Британії Грант Шаппс.

Головне