Британія інвестує понад $380 млн у ядерне паливо, щоб зменшити залежність від рф

Британія інвестує понад $380 млн у ядерне паливо, щоб зменшити залежність від рф

Велика Британія інвестує понад 380 млн доларів у виробництво власного ядерного палива, щоб зменшити залежність від російської федерації.

Про це повідомила пресслужба британського уряду. Як зазначається, Британія має намір запустити власне виробництво високопробного низькозбагаченого уранового палива (HALEU) для ядерних реакторів.

Цей проєкт має на меті знизити глобальну залежність від постачання ядерного палива з росії. Крім того, це допоможе забезпечити робочі місця та інвестиції в Північно-Західній Англії.

Таким чином Велика Британія може стати першою країною в Європі, яка запустить таке виробництво. Інвестиції забезпечать до 24 ГВт атомної енергії до 2050 року, що дорівнює близько чверті всього споживання електроенергії в Британії наразі.

Водночас британський уряд виділяє 10 млн фунтів стерлінгів (12,7 млн доларів) на дослідження у сфері інших видів сучасного ядерного палива.

Нагадаємо, міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс закликав інші країни брати приклад з його держави та посилити підтримку України під час повномасштабного вторгнення рф. Грант Шаппс зазначив, що Україна має перемогти у війні проти агресора, і це забезпечить свободу багатьом іншим країнам світу.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Великій Британії відреагували на поставки Північною Кореєю ракет в росію, які окупанти використовують для завдання ударів та ведення війни в Україні. Британський міністр оборони Грант Шаппс запевнив, що КНДР заплатить за такі поставки високу ціну.

Головне