Бразилія поки відмовляється постачати боєприпаси в Україну

Бразилія поки відмовляється постачати боєприпаси в Україну

Спроба канцлера Німеччини Олафа Шольца цього тижня заручитися підтримкою на користь України під час його першого турне Південною Америкою не мала успіху.

Про такі поставки просив бразильське керівництво канцлер Німеччини Олаф Шольц, який відвідав країну з офіційним візитом, передає Reuters.

Він прагнув спроектувати єдність у питанні України під час свого триденного турне, подякувавши всім трьом країнам, які він відвідав – Аргентині, Чилі та Бразилії – за засудження російського вторгнення на Генеральній Асамблеї Організації Об'єднаних Націй минулого року.

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва ухилився від прямого засудження агресії росії проти України. Він висловив думку, що Москва "зробила класичну помилку", напавши на територію іншої країни і тим самим вчинила "неправильно". Лула зазначив, що справжні причини конфлікту здаються йому не такими очевидними.

За його словами, Бразилія працюватиме з іншими країнами, щоб допомогти досягти миру в Україні, оскільки його країна не обрала бік. Він додав, що Китай відіграє важливу роль у мирних переговорах, які він обговорюватиме під час запланованого візиту до Пекіна в березні.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, США відправили в Україну 60 машин M2 Bradley.

Головне