Братів екснардепів Медведчука та Козака підозрюють у несплаті податків на 75 мільйонів гривень

Братів екснардепів Медведчука та Козака підозрюють у несплаті податків на 75 мільйонів гривень

Зібрали докази проти Сергія Медведчука та Богдана Козака — братів колишніх народних депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака, яких підозрюють у держзраді. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Директор і бухгалтер компанії вносили недостовірні відомості до фінансово-звітної документації.

"Ініційована Службою безпеки судово-економічна експертиза підтвердила факти нанесення державі збитків на мільйони гривень та привласнення цих грошей на користь фігурантів", - зазначили в СБУ.

Несплачені податки Сергій Медведчук і Богдан Козак спрямували на фінансування війни росії проти України.

"Ці кошти були спрямовані для фінансування війни РФ проти нашої держави. Для реалізації оборудки фігуранти задіяли львівську компанію з виробництва будівельних матеріалів, якою вони управляли як бенефіціарні власники. За їхньою вказівкою топменеджмент підприємства не обліковував частину продукції і нелегально продавав третім особам. У такий спосіб учасники "схеми" ухилялися від сплати податків за реалізовану продукцію", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, частина західних винищувачів F-16, які партнери передадуть Україні в рамках оборонної допомоги, буде розміщена на іноземних авіабазах. Про це повідомив начальник авіації командування Повітряних сил Збройних сил України Сергій Голубцов.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські війська дійсно зробили спробу промацати міць української оборони в районі села Рижівка, що у Білопільській міській громаді на Сумщині, однак Сили оборони дали адекватну відповідь на ці зазіхання. Активних бойових дій в прикордонній зоні наразі не спостерігається, наголосив очільник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Коваленко.

Головне