Братчук: Новий "зерновий коридор" є і буде працювати

Братчук: Новий

Судно, що вийшло з порту Одеси 16 серпня, у найближчі години прийде до пункту призначення. Це говорить про те, що новий "зерновий коридор" є і буде працювати.

Про це заявив речник Української добровольчої армії Південь, військовий експерт Сергій Братчук в ефірі "Ми-Україна".

"Це не прорив, а факт. Про це заявив президент України, що новий маршрут нового гуманітарного коридору пройдено. Звичайно, перш за все у тестовому режимі, але сподіваюся, що це стане основою нової зернової угоди. Ця зернова угода надважлива для всього світу і в якій зацікавлені всі країни, крім росії. Ця Чорноморська зернова ініціатива, я сподіваюсь, все-таки буде без російської федерації", - сказав він.

За його словами, судно знаходиться в територіальних водах Румунії і буде прямувати до Босфору. Він висловив сподівання, що у найближчі години воно прийде до пункту призначення і далі прямуватиме за визначеним маршрутом.

"Лінія треку, яку ми бачили по мапі слідування цього судна, гідно пройшло свій маршрут. Лише двічі на дуже короткий проміжок часу цей контейнеровоз виходив з територіальних вод України. Зі стриманим оптимізмом можна сказати, що зерновий коридор є і може працювати", - додав Братчук.

Нагадаємо, 16 серпня з порту Одеси вийшло перше за місяць судно. Воно рухається тимчасовим коридором, організованим Україною. Судно JOSEPH SCHULTE перебувало в Одеському порту з 23 лютого 2022 року. На борту судна знаходиться понад 30 тисяч тонн вантажу, зокрема це продовольство.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, окупанти під ранок атакували ракетами Дніпропетровщину.

Головне