Братчук: рф обігнала Україну за кількістю танків, але тільки тих, які ЗСУ знищили

Братчук: рф обігнала Україну за кількістю танків, але тільки тих, які ЗСУ знищили

По танках росія Україну перегнала, але лише тих які українські захисники знищили.У стрімі на "Ми-Україна" речник Української добровольчої армії "Південь" зазначив, що Україна навіть у наступі втрачає значно менше, ніж противник. Хоча під час контрнаступальних дій, зазвичай, все відбувається навпаки.

"І взагалі унікальна історія, українські збройні сили, не хочу казати, що рекордів багато поставили, але показали, що і як може змінюватися на полі бою. Вони продемонстрували, що наступаючи наші війська втрачають і в особовому складі, і в техніці набагато менше, ніж ті війська, що обороняються. А вся історія людства показує, що під час війни ті, хто наступають втрачають багато більше і людей, і техніки, а у нас все відбувається навпаки", - розповів він.

Також Братчук прокоментував інформацію бази Ukraine Support Tracker, яка свідчить про те, що Україна наздогнала рф за кількістю танків. За її підрахунками український танковий парк зріс з початку вторгнення минулого року, тоді як танковий парк ворога скоротився вдвічі.

"Я думаю, що вони не є остаточними, аже ці цифри беруться з відкритих джерела. Я сподіваюся, що вони близькі до істини. Єдине, щоб не було так, коли говорили, що на росії закінчуються ракети. Потім, вибачте, очухалися, як же закінчуються? Вони б'ють-б'ють і тих ракет у них достатньо, більш того вони налагодили випуск нових", - додав він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, будівництво метро на Виноградар за новим проєктом відновлять у вересні 2023 року, а до кінця 2024 року планують побудувати дві станції метро – “Мостицька” і “Проспект Правди”. 

Головне