Бракує кадрів: російський АвтоВАЗ просить владу залучити на завод засуджених

Бракує кадрів: російський АвтоВАЗ просить владу залучити на завод засуджених

російський АвтоВАЗ - найбільший в країні автовиробник - звернувся до Самарського відділу Федеральної служби виконання покарань за допомогою. Компанія попросила залучити до робіт на заводі засуджених до примусових робіт, пише Reuters.

В АвтоВАЗі пояснили це потребою у додаткових робочих руках на тлі "запланованого збільшення обсягів виробництва".

"Загальний обсяг необхідних трудових ресурсів до вересня 2023 року становитиме 1100 осіб, до січня 2024 року - ще близько 2900 осіб", - вказано у повідомленні.

Видання зазначає, що рівень безробіття у рф у квітні впав до рекордних 3,3%. Це, своєю чергою, свідчить про нестачу робочої сили в країни. Це пояснюється оголошеною у вересні Кремлем "часткової мобілізації", в медах якої до лав ЗС рф було призвано сотні тисяч молодих росіян. Ще частина чоловіків з рф втекла, аби уникнути призову.

Як відомо, за підсумками минулого року, російські автомобільні заводи сукупно випустили всього 450 000 одиниць авто. Цей показник є найгіршим у галузі з часів розпаду СРСР.

Нагадаємо, через війну, яку росія розв’язала в Україні торік у лютому, російський ринок покинула велика кількість західних автовиробників, серед яких Renault, Nissan та Mercedes. Цим явищем не могли не скористатись автобудівельні компанії з КНР – китайські авто вже вийшли на показник у 40% продажів нових автівок у рф.

Як писав "Ми-Україна" раніше, самопроголошений президент Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь почала отримувати тактичну ядерну зброю від росії. Деякі одиниці начебто втричі потужніші за атомні бомби, які США скинули на Хіросіму і Нагасакі в 1945 році.

Головне