Бої за Бахмут: місто зараз на вістрі всіх зусиль російської армії, - Сирський 

Бої за Бахмут: місто зараз на вістрі всіх зусиль російської армії, - Сирський 

Запеклі бої за Бахмут тривають. Російське окупаційне військо не відмовляється від мети повністю захопити місто. Однак українські захисники готові дати відсіч ворогу. 

Про це заявив командувач Східного угруповання військ генерал-полковник Олександр Сирський за підсумками візиту підрозділів Сил оборони на найгарячіших напрямках фронту. 

Він наголосив, що армія рф воює не якістю, а кількістю. Російське військове керівництво не бере до уваги кількість втрат у живій силі. У зверненні до українських оборонців Сирський підкреслив, що нині місто Бахмут “на вістрі всіх зусиль противника".

“Ми повинні показати, що вони (росіяни - ред.) не спроможні захопити місто, незважаючи на їхню кількість та озброєння, на те, що воюють там не якістю, а кількістю. Для них людське життя нічого не варте, тому і використовують цих “зеків”. Ми маємо показати, що наші Збройні сили, попри те, що ми зараз обороняємося, готові дати відсіч будь-якому противнику", - заявив Сирський.

Попередній візит до військових під Бахмутом Сирський здійснив два дні тому. Тоді він наголосив, що росіянам не вдається прорвати оборону міста.

"На підступах до Бахмута наші військові проявляють неабияку витримку та професіоналізм, що сковує дії противника і приносить велетенські втрати для російських окупантів у людській силі. Завдяки професійним діям наших захисників російські загарбники не можуть прорвати оборону Бахмута", — зазначив він.

Нагадаємо, попри запеклі бої за Бахмут, у місті досі залишаються близько 6 тис. людей, серед яких 200 – дітей. Евакуація місцевого населення продовжується під обстрілами.

Українська розвідка переконана, що наказ російського диктатора Володимира Путіна повністю окупувати Донбас до кінця березня є безглуздим, нереалістичним та нічим не обґрунтованим у військовому сенсі. Це розпорядження є пропагандистським, націленим на російське населення.

Як писав "Ми-Україна" раніше, президентка Європарламенту Роберта Мецола заявила, що Україна повинна якомога швидше отримати далекобійні системи та винищувачі. При цьому вона звернулася до країн-членів ЄС з закликом пришвидшити надання Україні всієї необхідної допомоги.

Головне