Ботсвана підписала спільну декларацію Саміт миру

Ботсвана підписала спільну декларацію Саміт миру

Південноафриканська держава Ботсвана долучилася до підписантів спільного комюніке за підсумками мирного саміту, що проходив у Швейцарії 15-16 червня. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

"Вітаю підписання Спільного комюніке Саміту миру Республікою Ботсвана. Високо цінуємо наші дружні відносини й вагомий внесок Ботсвани у справу підтримання глобальної безпеки та стабільності", — сказав він.

Глава держави підкреслив, що рішення Ботсвани свідчить про її непохитну прихильність до норм міжнародного права та основоположних принципів Статуту ООН. Він також відзначив, що цей крок демонструє підтримку Ботсваною суверенітету та територіальної цілісності України, а також її прагнень до встановлення справедливого миру.

"Захищаючи спільні принципи для однієї країни, ми захищаємо їх для всіх і посилюємо всі миролюбні нації світу", — зазначив Зеленський.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відвідав африканську країну Малаві, де провів переговори з президентом Лазарусом Чакверою. Про це Кулеба написав у соцмережі Х.

Як писали "Ми-Україна" раніше, глава держави Володимир Зеленський ініціював дипломатичну кампанію, спрямовану на формування альянсу з сусідніх країн. Мета цього об'єднання - отримати згоду на знищення російських ракет, які пролітають над Україною в напрямку цих держав. 

 

Головне