Боррель: Ситуація в Грузії гірша, ніж у Молдові, напередодні виборів

Боррель: Ситуація в Грузії гірша, ніж у Молдові, напередодні виборів

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель висловив занепокоєння щодо ситуації в Грузії, вважаючи її більш критичною, ніж в Молдові, перед важливими виборами в обох країнах.\

Про це він сказав на пресконференції після зустрічі міністрів закордонних справ ЄС.

Боррель зазначив, що обидві країни готуються до значущих голосувань: парламентські вибори в Грузії та президентські вибори разом із референдумом щодо вступу в ЄС у Молдові. Він підкреслив, що росія активно намагається підривати виборчий процес у Молдові, але ситуація в Грузії є більш складною.

"Нещодавні дії, заяви та передвиборчі обіцянки керівної партії віддаляють країну від європейського шляху і сигналізують про перехід до авторитаризму. Саме тому процес вступу до Європейського Союзу де-факто зупинений", – зауважив Боррель.

"Парламентські вибори стануть вирішальним випробуванням для демократії в Грузії та її шляху до Європейського Союзу", - підкреслив глава дипломатії ЄС.

Боррель вказав на важливість демократичного процесу в Грузії, оскільки результати виборів можуть суттєво вплинути на її майбутнє в контексті євроінтеграції. Він також наголосив на необхідності підтримки демократичних інститутів та боротьби з зовнішніми впливами.

Нагадаємо, Тбіліський міський суд оштрафував ЗМІ за відмову показати в етері передвиборчий ролик партії "Грузинська мрія", який зображує зруйновані війною українські міста.

Міністерство закордонних справ України засудило використання цих кадрів. Там наголосили, що вважають такі дії неприпустимими.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Європейський Союз вирішив призупинити зустрічі на високому рівні з представниками грузинського уряду у відповідь на дії та риторику правлячої партії Грузії.

Головне