Боррель різко розкритикував думку, що Європа перебуває на порозі війни

Боррель різко розкритикував думку, що Європа перебуває на порозі війни

Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель виступив проти тих, хто стверджує, що Європа знаходиться на межі війни.

Про це він сказав журналістам перед засіданням Європейської Ради.

Він зауважив, що наразі "не потрібно йти на смерть за Донбас", а найважливіше - підтримати Україну, щоб українці не загинули на Донбасі.

"Заклики до європейських лідерів усвідомити виклики, з якими вони стикаються, це добре, але "не потрібно перебільшувати". "Війна не є неминучою. Я чув певні голоси, які стверджують, що війна неминуча. Ну, слава Богу, що вона не неминуча. Ми живемо в мирі, ми підтримуємо Україну, ми не беремо участь у цій війні, ми просто підтримуємо Україну, і ми повинні готуватися до майбутнього, підвищуючи обороноздатність нашої промисловості, але не треба лякати людей без потреби, війна не неминуча", — наголосив Боррель.

За його словами, що є невід'ємною частиною - так це необхідність підтримки України.

"Не потрібно йти на смерть за Донбас. Головне — підтримати Україну, щоб їх не вбивали на Донбасі і не вбивали в Києві, коли бомбиться", — сказав Боррель.

Раніше прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск попередив прем'єр-міністрів і депутатів Європарламенту, що Європа зараз перебуває в новій передвоєнній епосі, подібно до ситуації перед Другою світовою війною.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Шольц підтримав передачу прибутків від російських активів на закупівлю зброї для України.

Головне