Боррель про можливе "мирне рішення" між Україною та рф: Це війна і її треба виграти

Боррель про можливе

Шукати мирне рішення у війні росії та України потрібно. Але так само важливо розуміти, що це війна і Україна її повинна виграти. Про це заявив високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель в інтерв'ю "Ми-Україна".

"Ми потребуємо мирного процесу. Проте Україна має переважати у військовому плані на полі бою. Це війна, вона має бути виграна. І мирний процес має бути побудований. І план, презентований президентом Зеленським - єдиний план, немає інших планів. Бразилія, ПАР, Китай… Якщо говорити про їхні плани, ніхто не знає, де вони. Але план Зеленського у Швеції, у Саудівській Аравії, багато де його вже обговорюють. Більше людей приєднуються до цих зусиль", - заявив Боррель.

При цьому він додав, що наразі його робота полягає у тому, щоб пояснити світові наслідки розв'язаної росією війни.

"Пояснити, що росія робить з зерном - втручається в експорт українського зерна та створює голод. Все це дипломатична робота, яку ми робимо задля підтримки мирного плану президента Зеленського", - наголосив євродипломат.

Як повідомляли "Ми-Україна", раніше Жозеп Боррель повідомив, що Європейський Союз вже надав Україні допомоги на понад 80 мільярдів євро. При цьому він наголосив, що 23 мільярди з цієї суми – це саме військова допомога.

Головне