Боррель: Понад 16 000 українських військових пройшли підготовку в ЄС

Боррель: Понад 16 000 українських військових пройшли підготовку в ЄС

Понад 16 000 військових Збройних сил України вже пройшли навчання в країнах Європейського Союз.

Про це заявив високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель на своїй сторінці в Twitter. Боррель також розповів про підтримку України з боку Євросоюзу на засіданні у форматі "Рамштайн", яке проходить у п'ятницю, 21 квітня.

"Понад 16 000 українських солдатів вже пройшли навчання. Вже поставлено боєприпасів та ракет на суму понад 600 млн євро. Робота над спільними закупівлями триває. ЄС продовжує працювати з партнерами, щоб забезпечити перемогу України", – написав Боррель у соцмережі.

Місія Європейського Союзу з надання військової допомоги Україні (EUMAM Ukraine) була офіційно створена 17 жовтня 2022 року. У середині листопада вона вже розпочала роботу. Місія має завдання підготувати до 30 000 українських військовослужбовців у центрах, розташованих у країнах-членах ЄС.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що російський диктатор Володимир Путін несе відповідальність за всі скоєні в Україні воєнні злочини, зокрема насильницьке викрадення дітей. Боррель вважає, що Путін має заплатити за це. При цьому він наголосив, що у цій війні історія та справедливість на боці України.

Також Жозеп Боррель заявив, що Європейський Союз буде протистояти будь-яким зловживанням з боку росії. Це, зокрема, стосується періоду її головування в Раді безпеки Організації Об’єднаних Націй у найближчий місяць.

Головне