Борис Джонсон назвав ймовірну причину смерті Єлизавети ІІ

Борис Джонсон назвав ймовірну причину смерті Єлизавети ІІ

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що королева Єлизавета II хворіла на рак кісток, що й стало основною причиною її смерті у вересні 2022 року.

Про це йдеться в уривку біографічної книги Джонсона під назвою Unleashed ("Звільнений"), яка буде опублікована наступного місяця, передає Politico.

Джонсон зазначив, що знав про її хворобу протягом останнього року її життя. Це перший випадок, коли високопосадовець Великої Британії відкрито заговорив про ймовірну причину смерті королеви. Водночас офіційно у свідоцтві про смерть Єлизавети II зазначено "старість".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наш друг король: як Чарльз III підтримує Україну та чим вразить його коронація

Джонсон також згадує свою останню зустріч із королевою, під час якої вона виглядала слабшою, зі слідами від ін'єкцій на руках, проте залишалася спокійною та усміхненою, незважаючи на свій стан. Королева, за його словами, усвідомлювала свій стан, але рішуче продовжувала виконувати свої обов'язки до кінця.

Варто зазначити, що інформація про стан здоров'я Єлизавети II завжди була під суворим контролем, тому це відкриття є незвичайним для британського суспільства.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Польща планує порушити питання Волинської трагедії під час переговорів про членство України в ЄС.

Головне