Бомба часів Другої світової вибухнула в японському аеропорту: скасовано понад 80 рейсів

Бомба часів Другої світової вибухнула в японському аеропорту: скасовано понад 80 рейсів

В аеропорту Міядзакі на південному заході Японії 2 жовтня вибухнула нерозірвана американська бомба часів Другої світової війни, утворивши великий кратер на руліжній доріжці та спричинивши скасування понад 80 рейсів.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на офіційних осіб міністерства сухопутних ресурсів і транспорту Японії.

За попередньою інформацією, на момент вибуху поблизу не було літаків, тому ніхто не постраждав.

Представники міністерства сухопутних ресурсів і транспорту підтвердили, що вибух спричинила бомба вагою 500 фунтів, залишена після бомбардувань американськими військовими під час війни. Сили самооборони та поліція проводять розслідування, щоб встановити, що саме стало причиною її раптової детонації.

На відео, записаному неподалік авіаційною школою, видно, як вибух викинув у повітря шматки асфальту. Японські телеканали показали воронку діаметром близько 7 метрів і глибиною 1 метр. За словами головного секретаря кабінету міністрів Йосімаси Хаясі, аеропорт планує відновити роботу в четвер вранці.

Аеропорт Міядзакі був збудований у 1943 році як тренувальний полігон Імператорського флоту Японії, звідки вилітали пілоти-камікадзе. У цьому районі неодноразово знаходили бомби, що не вибухнули під час війни, але цього разу детонація сталася безпосередньо на території аеропорту.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Україна засудила масовану ракетну атаку Ірану на Ізраїль, яку Тегеран здійснив ввечері 1 жовтня.

Головне