Болгарія вимагає більшої активності НАТО в Чорному морі

Болгарія вимагає більшої активності НАТО в Чорному морі

Весняна сесія Парламентської асамблеї НАТО у Софії розпочалася із заклику Болгарії зміцнити безпеку НАТО у Чорному морі та на Західних Балканах. Міністр оборони Атанас Запрянов заявив, що активність Альянсу зараз "потрібна більше, ніж будь-коли", пише news.bg.

Він наголосив на вирішальній ролі участі НАТО на Балканах і в Чорному морі в межах посилення східного флангу, виступаючи за створення союзних систем протикорабельного захисту.

"Ми запропонували країнам НАТО розгорнути конкретні сили та групи", - сказав Запрянов, додавши, що через конвенцію Монтре кораблі Альянсу не можуть діяти в Чорному морі.

Міністр наголосив на тому, що підтримка України має тривати доки вона не переможе. Якщо росія виграє, це може надихнути її на нові напади.

Він також розповів, що Болгарія також є мішенню гібридної агресії рф. Країна регулярно піддається гібридним дезінформаційним атакам. На переконання Запрянова, росія вже втручається у виборчий процес Болгарії і не омине можливість зробити це і під час майбутнього голосування 9 червня.

Як писав "Ми-Україна" раніше, аналітики Інституту вивчення війни (ISW) дійшли висновку, що російська федерація хоче завоювати Україну, щоб використати її ресурсний потенціал для можливої війни з країнами НАТО.  Поразка нашої країн дозволила б агресору розмістити свої сили вздовж усього східного флангу Європи - від Чорного моря до Фінляндії.

 

 

 

Головне