Болгарія схвалила участь своїх військових у місії НАТО з підготовки українських військових

Болгарія схвалила участь своїх військових у місії НАТО з підготовки українських військових

Рада міністрів Болгарії на засіданні в середу, 7 серпня, дозволила участь військовослужбовців болгарських Збройних сил в операції НАТО. Про це повідомила пресслужба болгарського уряду.

Відповідне рішення ухвалив болгарський уряд. Йдеться про ініціативу Альянсу з підготовки та надання допомоги Україні в галузі безпеки (NSATU). Таким чином Болгарія засвідчила "відданість підтримці України та солідарність з Альянсом".

Болгарський уряд додав, що з огляду на близькість війни в Україні до кордонів Болгарії та важливість цього конфлікту для безпеки Європи "внесок нашої країни до NSATU відповідає зусиллям інших держав-членів Альянсу".

Раніше Болгарія відрядила 50 військових для Місії ЄС із підтримки України EUMAM, яка теж займалась підготовкою українських сил.

"Ухваленням цього рішення наша країна чітко засвідчує свою відданість підтримці України, відстоюванню євроатлантичних цінностей та підтверджує солідарність з Альянсом у спільних зусиллях з підтримки міжнародного миру та безпеки", – підкреслили там.

Нагадаємо, реакція офіційних кіл США та Євросоюзу на збройні сутички у прикордонних районах Курської області росії виявилася неоднорідною. Про це повідомив представник Білого дому Джон Кірбі.

Як писал "Ми-Україна" раніше, у середу російські війська обстрілювали з артилерії і дронів-камікадзе Нікопольський район Дніпропетровської області, внаслідок чого поранень дістали двоє чоловіків. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Головне