Болгарія розпочинає комплексну перевірку готовності бойової авіації

Болгарія розпочинає комплексну перевірку готовності бойової авіації

Болгарія оголосила про початок комплексної перевірки рівня підготовки та боєготовності своїх військово-повітряних сил. Про це повідомив міністр оборони Атанас Запрянов.

Він наголосив, що буде оцінено організацію, підготовку, дисципліну та наліт пілотів.

Ця перевірка є довгоочікуваною, враховуючи кілька смертельних інцидентів під час навчань та показових польотів за останні роки. Експерти неодноразово наголошували, що застаріла техніка суттєво ускладнює якісну підготовку пілотів.

Болгарія, член НАТО, досі використовує радянські винищувачі МіГ-29 та Су-25, поставлені понад 35 років тому, для охорони частини повітряного простору східного флангу альянсу. Стан бойової авіації країни викликає особливе занепокоєння через необхідність протистояти можливим провокаціям з боку Росії після її вторгнення в Україну в 2022 році.

"Буде перевірено організованість, підготовку, дисципліну та наявність у військових пілотів достатньої кількості годин, проведених у повітрі", – заявив міністр оборони Болгарії Атанас Запрянов.

Нагадаємо, російські окупанти здійснили серію атак на Харківську область із застосуванням керованих авіаційних бомб (КАБ). Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Як писали "Ми-Україна" раніше, за минулу добу, 1 жовтня, армія рф втратила ще 1 130 своїх військовослужбовців убитими й пораненими, а також військову техніку. За час повномасштабного вторгнення в Україну росія втратила близько 655 560 своїх військових. Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Головне