Болгарія може передати Україні несправні ракети С-300

Болгарія може передати Україні несправні ракети С-300

Комітет з оборони парламенту Болгарії одобрив передачу Україні ракет для зенітно-ракетних систем С-300, які вийшли з ладу.

Про це пише The Sofia Globe.

11 членів комітету підтримали проект рішення щодо надання додаткової військової допомоги Україні. Це рішення передбачає відправку до України боєприпасів, зокрема, керованих ракет для систем С-300.

У проекті рішення також йдеться про передачу набоїв калібру 5,56×45 мм, які більше не потрібні Міністерству внутрішніх справ Болгарії.

Прихильники проекту стверджують, що ракети для С-300 були визнані болгарськими військовими непридатними до експлуатації. Їх відновити в Болгарії неможливо, але, на їх думку, Україна зможе використовувати.

"Наша країна не має необхідних можливостей для самостійного ремонту цих боєприпасів. Їхнє використання нашою армією створило б серйозну загрозу для життя болгарських військовослужбовців. На відміну від Болгарії, Україна заявила, що може прийняти ці дефектні боєприпаси та ввести їх на озброєння в українській армії", - йдеться в пояснювальній записці.

Після розгляду парламентським комітетом проект повинен бути проголосований всією палатою представників. У разі схвалення, Міністерство оборони Болгарії визначатиме кількість ракет і набоїв, які будуть передані Україні.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, росіяни захотіли повернутися у Раду ООН з прав людини - в МЗС поставили окупантів на місце.

Головне