Болгарія може передати Україні близько 100 бронетранспортерів

Болгарія може передати Україні близько 100 бронетранспортерів

Болгарія може передати Україні близько 100 бронетранспортерів зі складів Міністерства внутрішніх справ країни.

Про це заявив депутат з "Демократичної Болгарії" Івайло Мірчев, передає Euronews Bulgaria.

За його словами, ці бронетранспортери були вироблені в 1960-х і 1970-х роках. Їх придбали тодішні внутрішні війська Болгарії. Однак ці БТР не використовують і фактично вони більше не потрібні.

Мірчев заявив, що Болгарія багато платить за зберігання та обслуговування цієї техніки.

"До реалізації цієї ініціативи залучено прем'єр-міністра Ніколая Денкова, міністрів внутрішніх справ і оборони, голову парламентського комітету з оборони Христо Гаджева, лідера партії "Громадяни за європейський розвиток Болгарії" Бойка Борисова", - розповів депутат.

Він також додав, що має надію на скористання Болгарією обіцяною військовою допомогою США в обмін на надання Україні радянської техніки.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський після зустрічі з прем’єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим підписав з ним у Софії Спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України. Цей документ засвідчує, що Болгарія підтримує набуття Україною членства в НАТО, щойно це дозволять умови.

У спільній декларації також йдеться про те, що Болгарія визнає, що членство України в НАТО є єдиним способом забезпечити достатній рівень безпеки як для України, так і для всієї євроатлантичної сім’ї.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Президент України Володимир Зеленський на прес-конференції з болгарським прем’єр-міністром Ніколаєм Денковим заявив, що Болгарія підтримує українську формулу миру. Вона готова допомогти у її реалізації. При цьому він додав, що детально ознайомив Денкова з формулою миру.

Головне