Бої за Вовчанськ: ворог задіяв у наступі до п'яти батальйонів, - Генштаб ЗСУ

Бої за Вовчанськ: ворог задіяв у наступі до п'яти батальйонів, - Генштаб ЗСУ

Російське окупаційне військо продовжує сунути на Вовчанськ. Для наступу на наближене до кордону місто агресор "задіяв значні сили у складі до п'яти батальйонів" та нині має "тактичний успіх", інформують у Генеральному штабі ЗС України.

"Ворог не рахується із власними втратами. Тільки вбитими на цьому напрямку російські загарбники втратили за добу понад 100 окупантів", - йдеться у нічному зведенні.

Генштаб заявив, що заходи стосовно протидії окупантам, які вклинились в оборону української сторони вже сплановано. Також задля стабілізації ситуації на цьому напрямку триває процес розгортання резервів. 

"Наші захисники ведуть оборонні дії, завдають вогневого ураження противнику, широко застосовують безпілотні системи з метою ведення розвідки і завдання точкових ударів для завдання максимальних втрат. В ході визначення завдань військам, одним із головних пріоритетів є збереження життя наших воїнів", - наголошують у військовому органі.

Упродовж минулої бойової доби на Харківському відтинку ворог здійснив 22 штурмові дії, зокрема на напрямках Стрілеча - Глибоке, Олійникове - Глибоке, Оліникове - Лук’янці, Муром - Стариця, Плетенівка - Тихе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступ рф на Харківщину: у США переконані, що Україна втримає лінію фронту

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Харківській ОВА напередодні, 12 травня, підтвердили збільшення "сірої зони" та кількості населених пунктів, де точаться бої. У відомстві наголосили, що "істотних успіхів по цих територіях немає, проте ситуація дійсно доволі важка". У 125 ОБр СВ зауважили, що населені пункти, в які зайшов ворог, знаходилися у постійній "сірій зоні", а тому цей успіх "є умовним" і коштує ворогу величезних втрат в техніці і живій силі.

Головне