Бої на Лиманському напрямку: ЗСУ відбили 11 ворожих атак, ще три бої тривають

Бої на Лиманському напрямку: ЗСУ відбили 11 ворожих атак, ще три бої тривають

Російські окупаційні війська продовжують активні бойові дії на різних ділянках фронту, зазнаючи значних втрат у живій силі та техніці. Наразі Лиманський напрямок найгарячіший.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ 6 жовтня.

На Курахівському напрямку напружена ситуація, де загарбники дев’ять разів атакували поблизу Новоселідового, Гірника, Цукуриного, Гострого, Георгіївки та Костянтинівки. Досі точаться два боєзіткнення.

На Харківському напрямку росіяни здійснили п’ять атак поблизу Стариці та Вовчанська, біля якого наразі тривають боєзіткнення.

На Куп’янському напрямку, Кучерівка та Новоосинове були атаковані ворогом три рази з початку сьогоднішньої доби. Крім того, окупанти завдали авіаційного удару керованими бомбами у райони Зеленого Гаю та Першотравневого.

На Лиманському напрямку окупанти намагались потіснити українських захисників із займаних позицій. 14 разів поблизу Дружелюбівки, Невського, Новосадового, Зарічного, Торського, Григорівки та Діброви.

На Краматорському напрямку ЗСУ відбили три атаки неподалік Білої Гори.

На Торецькому напрямку ворог авіаційними ударами КАБ обстріляв Дружбу та Костянтинівку. До того ж окупанти здійснили вісім атак біля Торецька та Щербинівки, біля якої наступальні дії противника тривають дотепер.

На Покровському напрямку відбулось 10 наступальних дій противника, росіяни штурмували позиції оборонців України у районах населених пунктів Мирноград, Лисівка, Крутий Яр та Селидове.

На Времівському напрямку штурмовою авіацією були атаковані Новодарівка та Полтавка, також противник провів три штурми оборонних рубежів наших захисників поблизу Богоявленки та Золотої Ниви.

На Придніпровському напрямку відбито дві ворожі атаки.

На інших напрямках фронту ситуація без особливих змін.

На Сумщині та Чернігівщині росіяни ведуть обстріли прикордонних населених пунктів із території рф. Під вогнем опинилися райони Олександрівки та Майського. Крім того, ворог завдав шість авіаударів по населених пунктах Андріївка, Ободи, Катеринівка, Яструбине та Павлівка, застосувавши сім керованих авіабомб.

Армія російських окупантів продовжує скидати авіабомби на Курську область, на даний час відомо про 11 авіаударів з використанням 16 керованих авіаційних бомб.

Як писав "Ми-Україна" раніше, внаслідок атаки, яку ворог здійснив у ніч на 6 жовтня по Одесі, пошкоджена двоповерхівка у Хаджибейському районі.

Головне