Бої на Харківщині: у ГУР назвали мету ворога

Бої на Харківщині: у ГУР назвали мету ворога

Мета російської операції на півночі України – посіяти хаос і паніку всередині країни. Про це повідомив голова ГУР МО Кирило Буданов. Також він прокоментував плани рф створити "буферну зону".

Про це він розповів в ефірі телемарафону 14 травня.

"Всі ці розмови про "буферні зони" – де вони її роблять? На двох окремих напрямках? А між ними як з "буферною зоною" бути? Це офіційна позиція, яку озвучило російське керівництво, щоб виправдати, все що вони будуть робити… Нібито хочуть захистити місто Білгород, а по факту пішли на двох окремих напрямках, ніякої суцільної смуги немає, і поки що ми не бачимо, що це було б реально зробити. Та і місто Білгород – не сильно це йому б допомогло", – зазначив він.

На його думку, росіяни мають обмежені ресурси, втім всі свої сили влада рф ще не кинула. Це може статися у найближчі дні.

"Це досить обмежені ресурси, але вони ще не кинули в бій абсолютно всі свої сили. Я думаю, найближчими днями все, що в них є вони використають. Все, що в них було в прикордонні – вже задіяно, далі хм потрібно вводити свої резерви", – додав очільник ГУР.

Також Буданов прокоментував наступ окупантів на Харківщині та загрозу наступу на Сумщину.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, російські війська здійснили артилерійський обстріл міста Нікополь Дніпропетровської області, в результаті загинув мирний житель, ще один зазнав поранень.

Головне