Близько 10 керованих авіабомб щодня залітають на наші прифронтові території, – Ігнат

Близько 10 керованих авіабомб щодня залітають на наші прифронтові території, – Ігнат

Кожного дня близько 10 ворожих керованих авіабомб можуть прилітати на українські прифронтові території. Він зазначив, що ППО не здатна ці бомби збити, адже вони залітають недалеко від кордону чи лінії бойового зіткнення.

Про це розповів речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна". За його словами, ці бомби окупанти запускають, не входячи в зону ураження української ППО.

“Будуть робити це і далі, удосконалювати ці бомби, вони будуть більш точними. Запускають їх за 40-50 км від лінії бойового зіткнення або держкордону з півночі. Далі бомба ще 20 км може долетіти і бити по наших військах і людях. Тому нам потрібні далекобійні системи з дальністю 150 км та літаки F-16", – зазначив Ігнат.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська продовжують обстрілювати місто Білопілля Сумської області. У ніч проти 28 березня ворог здійснив авіаудар керованою авіаційною бомбою. За словами керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака, через обстріл Білопілля постраждала одна людина.

Начальниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк також розповіла, що російські війська хотіли створити штучну перемогу для своєї пропаганди та перевірити готовність української армії до оборони. Саме для цього вони вночі скинули чотири авіабомби на острів Зміїний у Чорному морі.

Головне