Блокування експорту суходолом після 15 вересня неприпустиме, - Зеленський

Блокування експорту суходолом після 15 вересня неприпустиме, - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що блокування експорту продукції з України суходолом після 15 вересня неприпустиме.

Про це глава держави розповів у своєму Telegram-каналі. За його словами, була проведена нарада щодо експорту української агропродукції.

"Віримо в домовленості з Європейською комісією, але готуємося до будь-якого розвитку подій", - йдеться в повідомленні президента.

Зеленський заявив, що українська позиція залишається зрозумілою: блокування експорту суходолом після 15 вересня, коли припиняють діяти відповідні обмеження, у жодному вигляді неприпустиме.

Він також додав, що тримається зв'язок з усіма зацікавленими сторонами, щоб знайти рішення, яке всіх влаштовуватиме.

Нагадаємо, польські фермери знову вийшли на протести проти української сільськогосподарської продукції. Цього разу вони вимагають заборонити ввіз малини з України через занадто низькі закупівельні ціни на ягоду.

Аграрії скаржаться на те, що у Польщі виробництво малини цього року є зовсім нерентабельним. Вони заявляють, що не мають змоги конкурувати зі значно дешевшою українською ягодою, яка вже заполонила польський ринок.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Хорватія пропонує власну допомогу та свої порти та залізниці для експорту зерна з України. Як зазначається, під час відкритих дебатів міністерського рівня, присвячених ситуації на тимчасово окупованих територіях України, держсекретар з політичних питань Хорватії Франо Матушич заявив, що Хорватія готова надати Україні допомогу. Йдеться про пошук нових напрямків для експорту зерна. 

Головне