Блокування кордону: польська поліція прибула до пункту "Ягодин - Дорогуськ" (відео)

Блокування кордону: польська поліція прибула до пункту

Польська поліція ввечері у понеділок, 11 грудня, прибула до пункту пропуску "Ягодин - Дорогуськ", що на польсько-українському кордоні. Як відомо, протестувальники намагались заблокувати дорогу.

Про це повідомив очільник польських протестувальників Рафал Меклер на своїй сторінці в X (колишній Twitter). Зазначається, що представники правоохоронних органів прибули на місце близько опівночі.

Перевізники знову намагались заблокувати рух дорогою до пункту пропуску "Ягодин - Дорогуськ". З ними почала "розбиратись" польська поліція і їй пояснили, що дорогу перекрили начебто через те, що вантажівка, яка нею рухалась, зламалась.

Після цього правоохоронці встановили оточення зі щитів. Поліція також дала водієві час на ремонт "зламаної" вантажівки, інакше потім вона буде примусово прибрана.

Напередодні - вдень 11 грудня - рух дорогою до пункту пропуску розблокували, але пізніше перевізники знову почали туди приїжджати, повідомив Рафал Меклер. За його словами, до пункту "Ягодин - Дорогуськ" прибуває все більше людей.

Нагадаємо, Україна та Польща 1 грудня заявили, що працюють на розблокуванням кордону, де вже понад місяць страйкують поляки. У Варшаві пройшла зустріч заступника міністра розвитку громад Сергія Деркача з держсекретарем Міністерства інфраструктури Польщі Рафалем Вебером та посадовцями польських Мінфіна та МВС.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, близько 3500 вантажних транспортних засобів перебувають у чергах на в'їзд в Україну на українсько-польському кордоні. Чотири напрямки, які ведуть в Україну, залишаються заблокованими: "Рава-Руська – Хребене", "Ягодин – Дорогуськ", "Краковець – Корчова", "Шегині – Медика".

Головне