Блокпости, перевірка транспорту та документів: у Києві проходять безпекові навчання

Блокпости, перевірка транспорту та документів: у Києві проходять безпекові навчання

У Києві з 25 по 28 грудня проводяться безпекові навчання, в яких беруть участь Нацполіція, патрульна поліція та інші структурні підрозділи.

Про це повідомила пресслужба КМВА.

Силами та засобами оборони міста Києва, спільно з Київською міською військовою адміністрацією, патрульною і національною поліцією та іншими структурними підрозділами, будуть проводитися навчання у різних районах столиці.

Згідно з інформацією від КМВА, під час навчань передбачено розгортання тимчасових блокпостів, встановлення обмежувальних знаків та елементів інженерних загороджень. В рамках навчань відбуватиметься відпрацювання перевірки транспорту, документів та елементів захисту блокпосту, а також проведення демонстраційних, пошукових та контрдиверсійних заходів.

Метою навчань є вдосконалення системи управління, організації та ефективної взаємодії для забезпечення громадської безпеки у випадку загострення ситуації, а також проведення заходів з захисту цивільного населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десять змін-2024 в Україні: що треба знати про нові найважливіші закони

Нагадаємо, влада Києва відреагувала на недопуск двох дітей в укриття під час ракетної атаки на Київ 14 грудня через те, що вони були з собакою. 

Голова КМВА Сергій Попко наголосив, що триматиме цю справу на особистому контролі. Також він додав, що військова адміністрація зробить усе можливе, аби подібні випадки більше не повторилися.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України разом з Нацполіцією припинили діяльність злочинної групи, яка тероризувала та шантажувала мешканців Волині. СБУ зафіксувала факт вибивання неіснуючого боргу з пораненого воїна-гранатометника ЗСУ на суму понад 120 000 гривень.

Головне