Блокада кордону з Польщею: скільки фур стоїть у чергах 19 лютого

Блокада кордону з Польщею: скільки фур стоїть у чергах 19 лютого

Польські аграрії продовжують блокувати рух на кордоні з Україною на шести напрямках - "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Шегині", "Рава Руська" та "Краківець".

"На всіх цих напрямках сукупно, станом на сьогоднішній ранок, за інформацією від польських колег, в чергах перебуває десь 2900 вантажівок, які очікують на можливість перетину кордону в бік нашої держави. Найбільше - навпроти пунктків перетину "Ягодин" та "Краківець", - розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Він зауважив, що напередодні, 18 лютого, мітингарі взагалі не пропускали через кордон ваговози по напрямку КПП "Ягодин" в обох напрямках. Сьогодні вранці польська сторона заявила, що пропуск в бік України здійснюватиметься - пропускатимуть по кілька машин. Щодо проїзду в Польщу підтверджень ДПСУ поки що не має.

"Суттєво зменшення можливості перетину кордону фіксуємо у напрямку "Шегині". Більш менш інтенсивний рух фіксується по напрямку "Краківець", - зазначив Демченко. 

Нагадаємо, у Польщі триває чергова хвиля страйків фермерів. Вони долучились до загальноєвропейського протесту, їх обурили зміни в агрополітиці, які Брюссель запроваджує на території ЄС. Перша хвиля протестів відбувалась 24 січня, друга - стартувала 9 лютого. Польська сторона анонсувала блокування всіх дев'яти пунктів перетину на кордоні з України від 20 лютого. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, після скандальних заяв американського політика Дональда Трампа про НАТО в Європі заговорили про створення альтернативи Північноатлантичному альянсу.

 

Головне