Близько видів 20 гвинтівок допустили для експлуатації в ЗСУ, третина — вітчизняні

Близько видів 20 гвинтівок допустили для експлуатації в ЗСУ, третина — вітчизняні

Від моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну в лютому 2022 року, українське Міністерство оборони здійснило значний прогрес у модернізації свого снайперського арсеналу. Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

За цей період було офіційно затверджено та введено в експлуатацію в Збройних силах України приблизно два десятки різних моделей снайперських гвинтівок та антиматеріальної зброї.

"Гвинтівки різних калібрів призначені як для знищення живої сили противника, так і для нейтралізації або критичного пошкодження звичайної та легкоброньованої військової техніки ворога", — пояснює оборонне відомство.

Серед українських зразків:

  • антиматеріальні великокаліберні гвинтівки, здатні пробивати броню бронеавтомобіля;
  • однозарядні та напівавтоматичні гвинтівки, призначенні для ураження рухомих і нерухомих цілей.

Ефективна дальність пострілу окремих зразків сягає 2 кілометри.

Нагадаємо, у місті Харків, попри постійні обстріли зі сторони російської федерації, наразі проживає близько мільйона осіб. 

Про це заявив мер міста Ігор Терехов в ефірі "Ми-Україна".

Як писали "Ми-Україна" раніше, державне бюро розслідувань передало Національному агентству з виявлення активів (АРМА) підприємство, що належить найближчим родичам підозрюваних у державній зраді колишніх народних депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака, оцінене у 5 мільйонів доларів США.

Головне